You Are here: Home Новини "Унищожаемост на договорите поради грешка" - книга на д-р по право Ангел Шопов

21 -February -2019

"Унищожаемост на договорите поради грешка" - книга на д-р по право Ангел Шопов

ПДФ

altKantorite.bg се гордее с факта, че на пазара на юидическа литература се появи книгата "Унищожаемост на договорите поради грешка" с автор доктор по право Ангел Шопов, който е и част от нашия екип. Господин Шопов е доктор по право и главен асистент по гражданско право в юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Автор е и на множество научни публикации в престижни юридически издания.

С книгата си авторът предлага първото цялостно съвременно и самостоятелно изследване у нас на грешката като основание за унищожаемост на договорите. Съчинението е посветено главно на два ключови проблема - понятието за грешка и начините за определяне на нейната правна значимост. Не са оставени без внимание и други важни въпроси като понятието за порок на волята, преценката за нищожност при претендирана унищожаемост на договора, съществената грешка, видовете грешки и други.

Проблематиката е класическа за гражданското право. По него практиката е формирала определени изводи, които са "сверени" с вижданията на нашата правна наука и с основните положения на чуждестранната теория и практика по унищожаемостта поради грешка. В изследването са взети предвид и уредбите на грешката, съдържащи се в законите - модели от типа на гъвкавото право (soft law).
Не е пресилено да се твърди, че това основание за унищожаемост заема най-важно място сред пороците на волята. Систематичният и обстоен анализ на грешката влияе на научните и практическите търсения относно останалите пороци на волята, най-близък от които е измамата.

Книгата можете да закупите в електронните книжарници, както и в специализираните книжарници за юридическа литература на окръжните съдилища в страната.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Вижте ни във Facebook