Работно време:
Пон - Пет: 9:00 - 18:00
Телефон:
+359 888 915 215
E-mail:
office@kantorite.bg

Новини

Фирма "ЗММ" OOД гр. Асеноград глобена за имитация от КЗК.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

 

 

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 105 630 лева (3% от нетните приходи от продажби за предходната финансова година) на "ЗММ-Асеновград" ООД, гр. Асеновград за имитация на марка. 

След съпоставяне на използваните в дейността на "Завод за шлифовъчни машини" АД и "ЗММ-Асеновград" ООД означения, комисията намира, че приликите са достатъчни да създадат възможност за заблуда на потребителите, свързани с производителя на продукта.

Присъствието и при двата продукта на сходни централни елементи измества вниманието от наличните разлики в и около тези елементи. Обстоятелството, че седалищата и на двете дружества са в Асеновград, не носи допълнителна отличителност по отношение на ответното предприятие, а може да затвърди убеждението за продукция на подателя на искането, заключава комисията. 

В конкретния случай ответното дружество не само че не е положило достатъчно усилия да избегне приближаването до марката на подателя на искането, а напротив – постигнало е изключително сходство с използваните в дейността му означение и марка. 

Предприятието не е търсило начин да отличи продуктите си от продуктите на подателя на искането. При заявката за регистриране на собствена марка санкционираното дружество е използвало шрифтове и фигуративни елементи, близки или дори идентични с тези на подателя на искането, като изображението припокрива с много малки изключения дизайна на марката на "Завод за шлифовъчни машини" АД.

Спечелилата производството фирма "Завод за шлифовъчни машини" АД е клиент на Kantorite.bg.

 

logo-foote1r.png
Пловдив
ул. Цоко Каблешков 10, ет.2
+359888915215
office@kantorite.bg
© 2019 Kantorite.bg. Всички права запазени. Уеб дизайн CreateDesigns